Team
Phillippe de Knijff

Phillippe de Knijff

Entrepreneurial Investor

Schaalbare bedrijven laten accelereren is waar Phillippe de Knijff in excelleert. Via Darwin Invest helpt hij ondernemers groeien tot grote hoogte.

Achtergrond

Het ondernemen zit Phillippe in zijn bloed. In zijn tienerjaren zette hij al enkele ‘handeltjes’ op. Na zijn studie Commerciële Economie begint het pas echt als hij met zakenpartner Jolanda Degen World Ticket Center overneemt. Samen maken zij van dit traditionele reisbureau in het centrum vanAmsterdam, online reisimperium Otravo, met consumenten merken alsVliegtickets.nl. WTC.nl, Vakantiediscounter.nl, Schipholtickets.nl en worden marktleider op het gebied van online vliegreizen in de Benelux en Scandinavië.

Het bedrijf deed inmiddels rond de 700 miljoen omzet, met een zeer sterke winstgevendheid als het bedrijf verkocht wordt aan de grootste Private Equity investeerder van Nederland.

“Mijn kracht en expertise ligt in het laten accelereren van schaalbare bedrijven.”

Het succes van Otravo en zijn ervaringen in het ondernemerschap, inspireren Phillippe om zich breder te oriënteren en zijn kennis te delen. Samen metJolanda begint hij Darwin Invest en investeert zijn kennis, kunde en kapitaal in jonge ondernemers. Met een brede oriëntatie gaat zijn voorkeur toch vooral uit naar (online) retailbedrijven, vastgoed en de medische sector.

Advies

Phillippe deelt zijn kennis en ervaring graag en stelt met Darwin Invest, naast groeikapitaal, ook zijn intellectueel kapitaal beschikbaar. Hij geeft ondernemers bedrijfsadvies en is bij uitstek gespecialiseerd in e-commerce. Hij weet hoe je zorgt voor efficiënte processen, lage kosten, messcherpe marketing en maximale focus van het team. Phillippe heeft ook verschillende nominaties en prijzen in ontvangst mogen nemen zoals; beste reissite van Nederland, nominatie E&Y entrepreneur of the Year en FD gazelle prijzen.

Specialisatie

  • Business Development
  • E-commerce
  • Branding & Marketing
  • IT-processen
  • Kostenreductie-processen
  • Fusies & Overnames