Team
Jolanda Degen

Jolanda Degen

Investor, Board member & Advisor

Investeert graag in ambitieuze impactvolle ondernemingen door haar ervaring in te zetten, kansen te geven, en te helpen groeien.

Achtergrond

Jolanda bouwde samen met haar zakenpartner Phillippe de Knijff jarenlang succesvol aan online reisimperium Otravo. (WTC.nl, Vliegtickets.nl, Vakantiediscounter). In een tijd dat het internet nog splinternieuw was, grepen zij de kans om te pionieren in deze onbekende online wereld. En juist dát maakte het ondernemerschap voor Jolanda zo aantrekkelijk. “We zagen veel mogelijkheden en groeiden in een paar jaar tijd flink omdat we in staat waren om steeds te innoveren en op te schalen.” Een fusie met Vliegtickets.nl volgde in 2013, en bij de exit was Otravo het grootste online reisbedrijf van de Benelux met 700 miljoen omzet en 250 medewerkers.

“Ik kan kansen bieden, helpen en verbinden.”

Sinds de succesvolle verkoop van Otravo, stellen Jolanda en Phillippe hun kennis, ervaring en financiële middelen beschikbaar aan ambitieuze ondernemers. Jolanda maakt zich in het bijzonder sterk voor impact investing en filantropie. ‘Waar wil ik mijn geld, tijd en netwerk voor inzetten?’ is de vraag die Jolanda zichzelf steeds weer stelt. Het werken met ondernemers houdt haar naar eigen zeggen bij de tijd, bewust en scherp. “

Advies

Vanuit haar eigen ervaring adviseren, en strategisch meedenken over groei, transformaties, fusies, buy and build, internationalisering, en exits.

  • Raad van commissarissen My Wheels
  • Voorzitter bestuur Stichting Jong Ondernemen
  • Raad van advies Rubio
  • Raad van advies 4Impact
  • Raad van advies Capital T
  • Investeringscommissie HealthyCapital I en II